Представники Держприкордонслужби взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції з проблем судової експертології та криміналістики

НАЗАД
07 листопада 2019 09:04

Під час форуму учасники обговорили проблемні питання та перспективні шляхи їх вирішення, зокрема створення нових методик проведення експертиз та досліджень, призначення експертизи судом за клопотанням сторін кримінального провадження тощо.

Цього тижня експерти з технічної експертизи документів Головного експертно-криміналістичного центру Держприкордонслужби взяли участь у І Міжнародній науково-практичній конференції «Актуальні питання судової експертології, криміналістики та кримінального процесу».

Конференцію організовано провідною державною спеціалізованою експертною установою – Київським науково-дослідним інститутом судових експертиз спільно з Національною академією правових наук України, Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Національною школою суддів України. У заході взяли участь науковці та практики України, Вірменії та Молдови.

Під час форуму учасники обговорили проблемні питання та перспективні шляхи їх вирішення, зокрема створення нових методик проведення експертиз та досліджень, призначення експертизи судом за клопотанням сторін кримінального провадження, проведення негласних слідчих (розшукових) дій під час кримінального провадження, практичних питань науки криміналістики в сучасних умовах реформування кримінально-процесуальної діяльності в Україні.

Участь експертів Головного експертно-криміналістичного центру у таких заходах стає потужним комунікаційних майданчиком для налагодження ефективної роботи щодо обміну передовим досвідом у сфері судово-експертної діяльності.

Варто зазначити, що відповідно до стандартів ЄС підвищення фахового рівня судових експертів відіграє значну роль у протидії проявам транснаціональної організованої злочинності, пов’язаним із використанням підроблених документів.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси