Представники Держприкордонслужби взяли участь у Міжнародній конференції жінок, які працюють в правоохоронних органах

НАЗАД
03 вересня 2018 16:29

Вперше за всю історію проведення Міжнародної конференції, окрема сесія дня була присвячена Україні, стану реалізації ґендерної політики в системі правоохоронних органів та досягненням новоствореної Української Асоціації представниць правоохоронних органів

Минулий тиждень став знаменним для представниць Державної прикордонної служби України, які у складі делегації Української Асоціації представниць правоохоронних органів взяли участь у масштабній Міжнародній конференції жінок, які працюють в правоохоронних органах. Захід був організований Міжнародною Асоціацією жінок-поліцейських в м. Калгарі, Канада.

Міжнародна конференція зібрала провідних жінок-лідерок з  майже 40 країн світу, які своєю наполегливістю, високим рівнем знань, досконалим виконанням службових обов’язків довели свою професійність, й досягли визнання серед колег-чоловіків, що обіймають керівні посади у своїх відомствах.

Під час заходу можна було почути інспіруючі історії, мотиваційні виступи та реальні приклади з життя жінок, які працюють в правоохоронних органах.

Серед ключових спікерів конференції не можливо не відмітити Міністра юстиції Канади пані Кетлін Генлі, Президента Міжнародної Асоціації жінок-поліцейських пані Маргарет Шортер, яка в минулому обіймала генеральську посаду в Королівській поліцейській службі Канади, екс-президента Республіки Косово Атіфете Ях'яга, яка до цього була заступником директора Поліції Косово та  має звання генерал-майор, Голову Поліції Канади пані-генерала Бренду Лакі – першу жінку-поліцейську, яка очолила цю позицію, чотириразову Олімпійську чемпіонку, канадську хокеїстку пані Каролін Уеллетт.

В рамках програми Міжнародної конференції проходили тренінги, менторські студії, тематичні зустрічі на різноманітну тематику, а саме лідерство, тактика, програма підготовки поліцейських, психологія. Крім того був організований Національний день, що став окремою яскравою подією та продемонстрував культуру різних народів та країн.

Вперше за всю історію проведення Міжнародної конференції, окрема сесія дня була присвячена Україні, стану реалізації ґендерної політики в системі правоохоронних органів та досягненням новоствореної Української Асоціації представниць правоохоронних органів.

В контексті виступу членів УАППО заступник ректора з персоналу Національної академії Держприкордонслужби України розповіла про основний компонент діяльності Асоціації – проведення тренінгів та навчань з ґендерної проблематики для представниць правоохоронних органів України.

Крім того, представники Державної прикордонної служби України поділилися з колегами основними напрацюваннями, станом реалізації принципу рівних прав й можливостей в службі.

На закритті конференції пролунала теза: «У майбутньому більше не буде жінок-лідерок. Будуть лише лідери». Держприкордонслужба підтримує таку позицію та продовжуватиме працювати над принципом ґендерної рівності у відомстві.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси