Позбавлення волі терміном на 5 років – суд виніс вирок у справі організатора нелегальної міграції

НАЗАД
29 сiчня 2022 11:04

Отримати громадянство України, створити бізнес у столиці і втрапити в халепу на кордоні з ЄС. Можливо не про такий фінал свого проєкту мріяв його автор, однак той шлях збагачення, який він обрав, рано чи пізно мав закінчитися саме так

Ще влітку 2020-го на українсько-румунському кордоні опинилися четверо громадян Афганістану. Вони прибули в Україну у цілком законний спосіб. Однак, погостювавши кілька днів у Києві, рушили у мандри до країн Євросоюзу.

Тоді, спільними зусиллями румунських та українських охоронців кордону нелегалів затримали, прийняли в порядку про реадмісію. Саме ці особи дали правоохоронцям інформацію, яка вивела на слід «гостинного» громадянина.

Мабуть гроші, отримані за незаконний трансфер, швидко закінчилися і спритник організував чергове турне до кордону.

Цього разу пасажирами мікроавтобуса стали ще двоє афганців. Транспортний засіб, за інформацією прикордонних оперативників, правоохоронці зупинили у одному із сіл Берегівського району Закарпатської області.

У вересні минулого року фігуранту кримінального провадження оголосили про підозру в скоєнні кримінального правопорушення відповідальність за яке передбачена ч.2 ст.332 Кримінального Кодексу України

Зрештою, 27 січня 2022 року суд виніс вирок стосовно громадянина України та призначив покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 5 років з іспитовим терміном 3 роки.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси