Росія не припиняє обстрілювати території Чернігівщини та, особливо, Сумщини. З початку місяця зафіксовано близько 160 обстрілів

НАЗАД
16 червня 2022 16:35

Про це сьогодні зауважив на брифінгу щодо оперативної ситуації на фронті директор Департаменту охорони державного кордону Леонід Баран, який відбувся у Києві в УКРІНФОРМі.

«Наші прикордонники продовжують спільно захищати країну в складі сил Оборони. Крім того, забезпечують безпеку на ділянках кордону, де ситуація залишається також доволі напруженою. В заходах з відсічі збройній агресії росії прикордонні підрозділи діють за загальним задумом Генерального штабу», - зазначив Леонід Баран.

Він зауважив, що ворог продовжує здійснювати вогневий вплив на українських захисників та намагається посилювати свої наступальні дії. В межах Харківської, Луганської та Донецької областей прикордонні підрозділи спільно утримують свої позиції під постійними обстрілами агресора. Проте українські захисники роблять все можливе і стійко тримають оборону на визначених їм рубежах.

Особливо ним акцентувалася увага щодо ситуації на північній ділянці кордону, де майже 800 кілометрів на сьогодні вже звільнено. Він зазначив, що ворог продовжує утримувати свої підрозділи збройних сил в прикордонних районах брянської та курської областей. Це робиться для демонстрації присутності, а також для сковування дій наших підрозділів сил Оборони.

 «Загалом формування ворогом ударного формування для відновлення наступу на сьогодні не спостерігається. Водночас росія не припиняє обстрілювати, і дуже активно, території Чернігівщини та, особливо, Сумщини. Такі дії несуть загрозу і мирному населенню. Противник веде фактично щоденний вогонь з артилерії, авіації, мінометів та стрілецької зброї», - додав він.

Він зауважив, що фіксується скидання вибухових пристроїв з безпілотників, в тому числі і на позиції прикордонників. А також з початку місяця зафіксовано близько 160 обстрілів наших територій, здебільшого, а це понад 120 обстрілів, з артилерії, решта - з авіації та стрілкового озброєння. Артилерійських обстрілів, безпосередньо з території білорусі, не зафіксовано.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси