(ВІДЕО) Посол США в Україні Марі Йованович в «Краківці» ознайомилася з впровадженням проекту «Нове обличчя кордону»

НАЗАД
03 вересня 2018 13:17

Сьогодні на Львівщині побувала Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович. Під час своєї поїздки вона разом з першим заступником Голови Державної прикордонної служби Василем Серватюком завітала у пункт пропуску «Краківець».

Перш за все Марі Йованович ознайомилася із поточними результатами впровадження проекту «Нове обличчя кордону».

Зазначимо, що проект «Нове обличчя кордону» реалізовується з 2015 року за сприяння представництва Посольства США в Україні та виконавця проекту Міжнародної організації міграції в Україні відповідно затвердженої дорожньої карти. Зокрема, відбувається реформування органів охорони державного кордону з метою створення прикордонних підрозділів з професійним, вмотивованим, принциповим персоналом, що буде ефективно виконувати функції держави на кордоні. Крім того, він направлений на викорінення корупційних проявів, впровадження високих професійних стандартів в пунктах пропуску з досконалими процедурами, що відповідають європейським нормам.

Перебуваючи в пункті пропуску пані Посол поспілкувалась з прикордонниками, які пройшли відбір в рамках проекту «Нове обличчя кордону».

Зазначимо, що під час крайнього етапу проекту для проходження служби у відділи «Краківець» Мостиського прикордонного загону та ОКПП «Київ» було відібрано 389 осіб з числа військовослужбовців і 165 осіб із числа цивільної молоді. Вони пройшли всі етапи відбору і підготовки та успішно виконують свої службові обов’язки на кордоні.

Пані Посол познайомилась з прикордонниками, поцікавилася грошовим забезпеченням, умовами несення служби та побутовими умовами. Крім того, вона перевірила використання технічних засобів, які були надані в рамках проекту – мобільні зчитувачі, програмне забезпечення, серверне обладнання, фото- та відеотехніку, радіостанції тощо.

Перший заступник Голови Держприкордонслужби Василь Серватюк, який супроводжував Марі Йованович, висловив подяку Уряду США та Міжнародній організації міграції в Україні за підтримку і надану допомогу та запевнив, що Державна прикордонна служба зробить усе можливе, аби новоприбулий персонал зміг гідно виконувати свої службові завдання і забезпечував безпеку та порядок на державному кордоні України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси