Порушники ліс рубали та документи не взяли

НАЗАД
20 травня 2020 13:24

На Харківщині прикордонники затримали лісорубів – порушників законодавства про держкордон, тваринний світ, а також карантинних обмежень та правил дорожнього руху.

Учора прикордонники Харківського загону виявили порушників законодавства про держкордон,

Прикордонний наряд відділу «Вільхуватка» на околиці однойменного села зупинив вантажівку «ГАЗ-53». Ані водій, ані пасажир не змогли пред’явити прикордонникам документи, що посвідчують особу чи документи на транспортний засіб. До того ж, вантажівкою вони  везли нелегально зрубані дерева. Адже вирубка лісу у прикордонні обов’язково має узгоджуватися з органом охорони державного кордону, а цього зроблено не було.

Крім цього, законодавство забороняє роботи, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою, у тому числі санітарну рубку лісу у період масового розмноження диких тварин – з 1 квітня до 15 червня.

Затримані чоловіки виявилися громадянами України. За порушення прикордонного режиму співробітники Держприкордонслужби оформили на лісорубів адмінпротоколи та притягнули до відповідальності в вигляді накладання штрафу в розмірі 170 гривень на кожного.

Для прийняття правового рішення прикордонники направили в Нацполіцію повідомлення про виявлені ознаки інших порушень: «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу» (ст. 246 КК України), «Порушення правил щодо карантину людей» (ст. 44-3 КУпАП) та «Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред'явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами» (ст. 126 КУпАП).

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси