Понад 900 доларів США. Чергові спроби підкупити українських прикордонників виявилися провальними

НАЗАД
17 лютого 2019 11:06

Упродовж доби іноземці двічі намагалися підплатити українським прикордонникам. Охоронці кордону від хабарів відмовилися, а правопорушників затримали та задокументували згідно з чинним законодавством України.

Сьогодні в столичному аеропорту, співробітники Управління внутрішньої та власної безпеки «Центр» Держприкордонслужби та Нацполіції під процесуальним керівництвом військової прокуратури Дарницького гарнізону Центрального регіону України в рамках кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України, в аеропорту «Бориспіль» викрито факт надання прикордоннику неправомірної вигоди в розмірі 900 доларів США. У такий спосіб громадянин Нігерії сподівався потрапити на територію України без законних на те підстав. Від неправомірних коштів прикордонник відмовився. Тривають процесуальні дії.

Іншу спробу втягування службових осіб у протиправну діяльність зафіксували вчора прикордонники Сумського загону спільно зі співробітниками Управління внутрішньої та власної безпеки «Схід» Держприкордонслужби.

Так, у пункті пропуску «Бачівськ», подружжя – громадяни Молдови, спробували дати хабара в розмірі 10 тисяч російських рублів прикордонному наряду за не притягнення їх до кримінальної відповідальності. Як з’ясувалося, в паспортах подорожуючих чоловіка та жінки, прикордонники виявили підроблені відмітки Держприкордонслужби про перетинання кордону України.

До Нацполіції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінальних правопорушень передбачених ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України. Громадян Молдови передано співробітникам компетентних органів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси