«Подвиг не знає статі»

НАЗАД
10 жовтня 2019 17:23

З такою назвою розпочався сьогодні в Києві Форум.

Під час заходу презентували відеоролик «Я виходжу з тіні» про жінок органів системи МВС: правоохоронниць, військовослужбовців, рятувальниць.  Також обговорили історії досягнень посадовців, які не залежать від статі і успіхів у руйнуваннях гендерних стереотипів у секторі безпеки.

Однією з героїнь ролику «Я виходжу з тіні» стала Дарія Дроженко – старший офіцер сектору з питань гендерної рівності Держприкордонслужби.

Також прикордонне відомство України представила жінка, яка вдало керує чоловіками – майор Лариса Зубрицька, начальниця групи авіаційного пошуково-рятувального забезпечення і парашутно-десантної підготовки Харківської окремої авіаційної ескадрильї.

У стереотипних уявленнях робота Лариси Анатоліївни вважається як «не жіноча». Але серед її досягнень 3835 стрибків з парашутом і не в найкращих умовах. «Головна мета підрозділу: парашутист прикордонної служби повинен вміти здійснити стрибок і приземлитися у важкодоступній місцевості, аби надати допомогу для спасіння льотного складу на землі, на воді, вдень і вночі», - розповіла майор Зубрицька.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси