Почастішали випадки непропуску українців у Білорусь через непідтвердження мети поїздки

НАЗАД
24 березня 2020 12:45

Останнім часом прикордонниками України фіксується збільшення кількості випадків відмови в пропуску громадянам України на територію Республіки Білорусь.

Протягом тижня на територію сусідньої держави не змогли потрапити більше 300 наших співвітчизників, які прямували через діючі пункти пропуску. Як зазначають самі подорожуючі, причиною у відмові їм повідомляють – «непідтверджена мета поїздки».

Просимо громадян врахувати зазначену інформацію під час планування подорожей з метою економії особистих часу та грошових коштів.

Крім того, наголошуємо, що задля запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 керівництво держави неодноразово рекомендувало громадянам України утриматися від виїзду за кордон. Тому радимо дотримуватися цих рекомендацій, а в закордонні подорожі відправлятися лише в разі нагальних потреб.

Окремо нагадуємо, що з 16 березня року згідно з рішеннями РНБО та Уряду, прийнятими через пандемію хвороби COVID-19, на державному кордоні України введено обмеження пропускних операцій та тимчасово закрито деякі пункти пропуску (контролю), в тому числі й на українсько-білоруському кордоні.

Серед пунктів пропуску на кордоні з Білоруссю, які продовжують функціонувати після введення обмежень, пов’язаних з розповсюдженням корона вірусу, залишаються:

у Чернігівській області: «Сеньківка – Веселівка», «Нові Яриловичі – Нова Гута», «Славутич – Комарин»;

у Київській області: «Вільча – Олександрівка»;

у Житомирській області: «Виступовичі – Нова Рудня»;

у Рівненській області: «Городище – Верхній Теребежів», «Прикладники – Невель»;

у Волинській області: «Дольськ – Мохро», «Доманове – Мокрани», «Пулемець – Томашівка».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси