Підрахунок термінів перебування в Україні іноземців з країн з безвізовим порядком в’їзду здійснюється автоматично

НАЗАД
03 жовтня 2017 13:45

На цей час в пунктах пропуску на державному кордоні України активно використовується автоматичний підрахунок термінів перебування в Україні іноземців з країн з безвізовим порядком в’їзду.

На цей час в пунктах пропуску на державному кордоні України активно використовується автоматичний підрахунок термінів перебування в Україні іноземців з країн з безвізовим порядком в’їзду. Зазначений порядок застосовується до громадян усіх країн без виключення.

У зв’язку з цим, ряду іноземців з країн з безвізовим порядком в’їзду прикордонниками було відмовлено у в’їзді та повернуто у зворотному напрямі.

Такі заходи є цілком європейськими та споріднені з практикою роботи прикордонних служб як наших сусідів з ЄС, так і інших  західноєвропейських партнерів.

Держприкордонслужба висловлює прохання до усіх громадян з країн-безвізовиків, готуючись до подорожі в Україну самостійно підраховувати дні свого попереднього перебування в Україні щоб виключити прикрі непорозуміння на кордоні під час в’їзду в Україну.

Варто наголосити, що такі іноземці можуть перебувати в Україні не більш як 90 днів протягом 180 днів. Зазначена норма не поширюється на іноземців з країн, з якими міжнародними договорами встановлено інші терміни перебування.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси