Під час Великодніх свят у спрощеному режимі перетнуло у 3,5 рази менше осіб ніж у минулому році

НАЗАД
10 квiтня 2018 12:21

Державна прикордонна служба України продовжує вживати всі необхідні заходи, аби забезпечити комфортний перетин кордону для подорожуючих громадян та жителів прикордонних регіонів під час Великодніх свят та поминальних днів.

Державна прикордонна служба України продовжує вживати всі необхідні заходи, аби забезпечити комфортний перетин кордону для подорожуючих громадян та жителів прикордонних регіонів під час Великодніх свят та поминальних днів.

Зокрема на Великдень в пунктах пропуску, де очікувалося збільшення пасажиро-транспортного руху, співробітники прикордонного відомства задіяли допоміжні наряди та створили додаткові робочі місця. Для спрощення та пришвидшення процедур перетинання кордону забезпечено безперервне функціонування «зелених коридорів», визначено додаткові смуги руху для осіб та транспортних засобів.

Крім того, з 7 по 9 діяв спрощений пропуск громадян, які проживають в межах селищних рад прикордонних районів, що межують з Російською Федерацією, Білоруссю та Молдовою. Загалом для здійснення пропуску місцевих жителів було визначено 30 пунктів пропуску, серед яких - 8 діючих, 14 недіючих пунктів пропуску та 8 місць поза визначеними пунктами пропуску. В таких місцях здійснювався ретельний огляд ручної поклажі громадян, проводилися додаткові співбесіди та перевірки. 

Всього протягом трьох діб з 7 по 9 квітня 2018 року у спрощеному режимі через кордон співробітники Держприкордонслужби на усіх ділянках кордону оформили 3 024 особи. Причому як на вхід, так і на вихід оформлено майже однакову кількість осіб.

Варто зауважити, що у цьому році для спрощеного пропуску прибуло у 3,5 рази осіб менше у порівнянні з минулим роком, адже у період Великодніх свят 2017 року співробітники Держприкордонслужби оформили 9 493 особи. 

Зазначимо, що під час поминальних днів (15-16 квітня), на аналогічних напрямках, для жителів прикордоння також буде діяти спрощений пропуск. При цьому прикордонники спільно з іншими правоохоронними органами докладуть максимуму зусиль, аби не допустити зниження рівня безпеки під час цих заходів.  

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси