Петро Цигикал та Міхаель Шпінделєггер провели зустріч під час 6-ї Конференції високого рівня в рамках Будапештського процесу

НАЗАД
20 лютого 2019 12:41

Сьогодні, 20 лютого, відбулася зустріч керівників Держприкордонслужби України та Міжнародного центру розвитку міграційної політики.

Петро Цигикал та Міхаель Шпінделєггер зустрілися під час 6-ї Конференції високого рівня в рамках Будапештського процесу в Стамбулі, на якій обговорюється співробітництво країн Європи та східних партнерів в області міграції.

«Завдяки спільним зусиллям прикордонного відомства України та ICMPD ми маємо гарну можливість реалізовувати нові колективні рішення. Вважаю, що сьогодні неможливо проводити ефективну міграційну політику у регіоні без відвертих та щирих дискусій», - сказав Голова Держприкордонслужби.

Він висловив впевненість, що після підписання двостороннього Протоколу між Адміністрацією Державної прикордонної служби України та Міжнародним центром розвитку міграційної політики (ICMPD) про співробітництво  відкриваються широкі перспективи для поглиблення співпраці. Нагадаємо, документ був підписаний керівниками структур 24 січня цього року в Києві.

Петро Цигикал та Міхаель Шпінделєггер ще раз окреслили пріоритети співробітництва, серед яких розвиток системи IBM, приведення міграційного і прикордонного законодавства України до стандартів ЄС, забезпечення належних умов перебування мігрантів у місцях несвободи, ідентифікації та документування, а також удосконалення навчальної бази для підготовки персоналу, задіяного до роботи з мігрантами.

«Ми відкриті перед нашими європейськими партнерами та прагнемо до посилення прикордонної безпеки, укріплення національного і регіонального потенціалу, у т.ч. у сфері міграції. Відповідно до домовленостей нами опрацьовано пропозиції щодо напрямів подальшої співпраці», - сказав очільник українського прикордонного відомства.

«Найближчим часом ми розпочнемо спільний секторальний проект у сфері інтегрованого управління кордоном, загальна вартість якого складатиме близько 60 мільйонів євро», - додав він.

У свою чергу Міхаель Шпенделєггер відзначив, що вже завершено підготовчий процес для старту з серпня цього року.

Петро Цигикал також поінформував свого колегу про важливі зміни в діяльності Служби, зокрема про прийняте Кабінетом Міністрів України рішення створити міжвідомчу робочу групу високого рівня з питань координації інтегрованого управління кордонами. Групу очолює Віце-прем’єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції пані Іванна Климпуш-Цинцадзе. І вже перше засідання Групи відбудеться в середині березня. Ключовим завданням є розробка, прийняття та подальший моніторинг реалізації Нової Стратегії інтегрованого управління кордонами. При цьому створення такої Робочої групи розглядається європейськими інституціями як один із головних кроків інтеграції України до ЄС та є ключовим критерієм надання технічної допомоги у сфері інтегрованого управління кордонами.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси