Петро Цигикал: «У нас з європейськими колегами єдине бачення регіональної безпеки»

НАЗАД
19 липня 2018 10:25

Сьогодні в Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулось засідання Колегії відомства, на якому підбили підсумки оперативно-службової діяльності за перше півріччя 2018 року.

Сьогодні в Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулось засідання Колегії відомства, на якому підбили підсумки оперативно-службової діяльності за перше півріччя 2018 року, обговорили нагальні питання діяльності Служби та визначили завдання на друге півріччя поточного року.

У заході взяли участь радник Президента України Віктор Назаренко, представник Адміністрації Президента України Андрій Чернявський, заступник Міністра внутрішніх справ України Вадим Троян, Голова Державної прикордонної служби України генерал-полковник Петро Цигикал, керівники структурних підрозділів Адміністрації.

Як відмітив на початку Колегії Вадим Троян, Державна прикордонна служба України активно й ефективно змінюється, реформується. А Міністерство внутрішніх справ є флагманом цих змін.

«Разом ми багато вже досягли, але попереду ще багато завдань. У пріоритеті Держприкордонслужби - реалізація проекту інженерно-технічного облаштування кордону з Росією. МВС буде сприяти ефективному просуванню цього проекту, - зазначив заступник Міністра внутрішніх справ України. – Крім того, на горизонті деокупація Донбасу. Реалізація цих кроків передбачає важливу місію для прикордонного відомства.»

Вадим Троян також звернув увагу на ще одне амбітне завдання – оснащення, у тому числі й Держприкордонслужбу, вертольотами Airbus. До кінця року МВС отримає чотири вертольоти і впродовж наступних чотирьох років, ще 50 одиниць техніки.

Голова Державної служби України генерал-полковник Петро Цигикал у свою чергу наголосив, що не зважаючи на динамічну обстановку на державному кордоні, спільними зусиллями забезпечено її контрольованість. Проведено низку додаткових заходів протидії злочинності, у тому числі і з іноземними партнерами. Наразі тривають спільні операції «Кордон» та «Рубіж».

«У нас з європейськими колегами єдине бачення регіональної безпеки. Прийняття Верховною Радою рішення про надання Держприкордонслужби повноважень слідства додасть відомству більшої ефективності, - зазначив очільник відомства.

«Загалом перша половина року видалась досить насиченою на різні заходи та події, – сказав Петро Цигикал. – Зокрема важливою для нас була інспекційна перевірка Адміністрації Президента України, яка загалом позитивно оцінила діяльність Служби. Крім того, у цьому році забезпечено функціонування системи біометричного контролю. До відомчої бази даних вже внесено інформацію про майже 400 тис. іноземців з країн ризику. Також спільно з МЗС запроваджуємо автоматизовану перевірку електронних віз, яка вже діє у 88 пунктах пропуску.»

Під час засідання кращих військовослужбовців було нагороджено державними нагородами та відзнаками.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси