Перший заступник Голови Держприкордонслужби зустрівся із заступником Начальника Генерального інспекторату Прикордонної поліції Молдови

НАЗАД
19 жовтня 2018 14:20

Сьогодні в Чернівцях відбулась робоча зустріч першого заступника Голови Державної прикордонної служби України Василя Серватюка із заступником начальника Генерального інспекторату Прикордонної поліції Республіки Молдова Валентином Федоровим.

Метою зустрічі стало обговорення поточного стану співробітництва між Держприкордонслужбою та Генеральним інспекторатом Прикордонної поліції Молдови, підтримання практичної взаємодії, а також визначення подальших пріоритетів співпраці.

Перш за все Сторони обговорили обстановку на ділянці українсько-молдовського державного кордону і констатували її стабільність та контрольованість. Також керівники делегацій наголосили на високому рівні двостороннього співробітництва в інтересах забезпечення регіональної прикордонної безпеки

Крім того, Василь Серватюк і Валентин Федоров акцентували увагу на питаннях спільного контролю в пунктах пропуску та патрулюванні державного кордону. Зокрема вони високо оцінили перспективи здійснення спільного контролю в пункті пропуску «Маяки-Удобне-Паланка» на території Молдови, після завершення його будівництва наприкінці року.

Окремо керівники делегацій обговорили стан та перспективи реалізації проекту міжнародної технічної допомоги в рамках ініціативи ЄС «Східне партнерство». Ці питання стосувалися впровадження двосторонніх домовленостей з питань обміну інформацією про осіб та транспортні засоби, контактних пунктів на українсько-молдовському кордоні, а також домовленостей з удосконалення процедур спільного контролю в автомобільних пунктах пропуску  «Кучурган-Первомайськ» і «Рені-Джюрджюлешть» на територій України.

За результатами зустрічі заступники очільників прикордонних відомств України та Молдови прийняли рішення про активізацію заходів з протидії каналам контрабанди наркотичних, психотропних речовин, незаконної міграції та  переміщенню підакцизних товарів і транспортних засобів. Крім того, на зустрічі було домовлено про обмін інформацією відносно оперативної та криміногенної обстановки на держрубежі та в прикордонних районах.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси