Перший заступник Голови Держприкордонслужби взяв участь в Експертній дискусії з питань протидії торгівлі людьми

НАЗАД
18 грудня 2018 09:04

Прикордонне відомство постійно вживає заходи не лише з дискредитації каналів торгівлі людьми, а в першу чергу з їх повної ліквідації, затримання організаторів і притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Учора в Києві, за ініціативи МВС та за підтримки МОМ, відбулася Експертна дискусія з питань протидії торгівлі людьми під гаслом «Життя не для продажу», де обговорювалися питання запобігання та протидії торгівлі людьми в Україні, а також взаємодія правоохоронних органів та громадських організацій у цих питаннях.

У дискусії взяли участь представники Міністерства внутрішніх справ, Державної прикордонної служби, Нацполіції, Міністерства соціальної політики, представники посольств США, Канади, Норвегії, координатор програми протидії торгівлі людьми Представництва МОМ в Україні, а також представники міжнародних та громадських організацій.

  «Торгівля людьми – це одна з найгірших форм злочинності проти людства. Найбільш вразливими до цього злочину є жінки віком 18-30 років, діти 13-18 років і чоловіки від 25-35 років. Основні країни призначення «живого товару» – Росія, Польща, Україна та країни Європейського Союзу», - розповів керівник кримінального блоку Національної поліції.

«Втягнення  у злочинну діяльність, сексуальна експлуатація, сурогатне материнство, торгівля дітьми, трудова міграція, примушення та втягнення до жебрацтва - з цим кожного дня зіштовхуються правоохоронні органи. Світові масштаби проблеми вражають. Згідно з показниками глобального індексу рабства, майже 46 мільйонів людей у світі можуть вважатися  рабами, 25% з них - діти. В Україні за 2018 рік виявлено 276 правопорушень, пов’язаних із торгівлею людьми», - зазначила заступниця міністра внутрішніх справ України Тетяна Ковальчук.

Також  протягом року встановлено 152 факти сексуальної експлуатації, 41 трудової, 2 втягнення в жебрацтво, 64 — у злочинну діяльність, 6 осіб отримали статус потерпілих у категорії торгівлі дітьми та 5 фактів розслідування сурогатного материнства.

«Минулого року, згідно з 17-м звітом Державного департаменту США, нашу державу було виведено із контрольного списку країн, де процвітає торгівля людьми. Ми маємо розцінювати це як стимул до ще більшої співпраці, до того аби дійсно мінімізувати будь-які прояви порушення прав людини», -  сказала Тетяна Ковальчук.

Перший заступник Голови Держприкордонслужби Василь Серватюк під час свого виступу подякував організаторам та учасникам заходу за плідну співпрацю та зазначив, що «на сьогодні всі центральні органи виконавчої влади, без виключення, скоординували дії, в тому числі, на боротьбу з торгівлею людьми. Державною прикордонною службою України вживаються заходи не лише з дискредитації каналів торгівлі людьми, а в першу чергу з їх повної ліквідації, затримання організаторів і притягнення їх до кримінальної відповідальності. Цьогоріч прикордонне відомство мало досить багато плідних контактів із колегами з ЄС і інших країн. Про це свідчать результати спільних операцій та інших заходів із протидії злочинності на кордоні. З початку 2018 року співробітники Держприкордонслужби виявили та дискредитували функціонування 9 злочинних груп у складі 20 осіб, які займалися торгівлею людьми, і це – далеко не повний перелік результатів нашої спільної роботи».

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси