Перший заступник Голови Держприкордонслужби України Володимир Нікіфоренко перевірив роботу КПВВ в районі ООС на Луганщині

НАЗАД
07 листопада 2019 08:34

Перший заступник Голови Держприкордонслужби України полковник Володимир Нікіфоренко з робочою поїздкою побував в районі ООС на Луганщині.

Він проінспектував підрозділи Лисичанського прикордонного загону,  а також перевірив роботу КПВВ на лінії розмежування.

Зокрема, Володимир Нікіфоренко побував у контрольному пункті в’їзду-виїзду «Золоте». Він ознайомився з умовами несення служби військовослужбовцями Держприкордонслужби та облаштуванням контрольного пункту. Крім того,  перший заступник керівника прикордонного відомства зустрівся із керівником Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергієм Гайдаєм, з яким обговорили важливі питання щодо функціонування КПВВ «Золоте».

Володимир Нікіфоренко наголосив, що керівництво Держприкордонслужби розуміє важливість повноцінного функціонування цього контрольного пункту. І у разі його відкриття людям буде значно легше та комфортніше перетинати лінію розмежування в межах Луганської області. Також це розвантажить КПВВ «Станиця Луганська» та «Майорське». Однак для забезпечення безпеки та ритмічності пропускних операцій необхідно покращити інфраструктуру «Золотого». Для повноцінного функціонування потрібно дооблаштовувати сервісні зони та інші приміщення.

Відмітимо, що наразі КПВВ працює в односторонньому порядку, оскільки російські найманці блокують пропускні операції зі свого боку. Також зараз тут здійснюється пропуск місцевих жителів міста Золоте та населених пунктів поблизу Золотого. Українська сторона неодноразово намагалася запустити його повноцінну роботу.

Також перший заступник Голови ДПСУ побував і в єдиному діючому на сьогодні на Луганщині контрольному пункті в’їзду-виїзду «Станиця Луганська». Він зазначив, що керівництво прикордонного відомства оцінює ефективність діяльності персоналу, в тому числі й за відгуками людей.  Самі ж люди під час спілкування позитивно оцінили роботу прикордонників та поділилися, що час очікування на проходження контрольних операцій значно зменшився та прослідковується позитивна динаміка у ритмічності пропуску громадян на цьому напрямку.

Підсумовуючи результати візиту в КПВВ «Станиця Луганська», перший заступник Голови Державної прикордонної служби Володимир Нікіфоренко зауважив, що головними координаторами в контрольних пунктах повинні бути прикордонники. «Саме вони забезпечують безпеку громадян та відповідають за збереження їх життя та здоров’я. Тобто при виникненні будь-якої кризової ситуації - тільки прикордонники повинні координувати діяльність усіх контрольних служб в КПВВ та приймати остаточні рішення щодо її локалізації»,  - зазначив він.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси