Операція «Дніпро». Польські та українські прикордонники викрили виробників контрабандних сигарет

НАЗАД
04 серпня 2020 16:46

Операція «Дніпро» почалася ще у червні 2019 року. Інформацію щодо переміщення з України до Польщі кваліфікованих робочих надала Держприкордонслужба України.

Ці робітники підозрювались у причетності до незаконного виробництва сигарет на території Польщі. Схема полягала у тому, що тютюнові вироби згодом перевозили до країн Західної Європи, де їх збували на чорному ринку, а злочинні групи отримували чималі прибутки.

28 липня 2020 року польські прикордонники затримали сімох осіб за підозрою у підпільному виробництві тютюнових виробів – шість громадян Польщі та одного громадянина Вірменії. В затриманих також вилучили 60 тисяч євро. 

«Робітникам» інкримінують участь в організованій злочинній групі, що займалася нелегальним виробництвом і торгівлею тютюнової продукції, а одному з них – організацію цієї групи. Щодо 5 затриманих ухвалені рішення про тимчасове тримання під вартою, ще двох – відпустили під зобов’язання не виїздити за межі країни та заставу у розмірі 5 тисяч злотих та 50 тисяч злотих відповідно. 

Операція проводилась за підтримки Європолу, зокрема щодо забезпечення польських та українських прикордонників аналітичними даними.

Варто зазначити, що на початку 2020 року польські прикордонники затримали більше 20 осіб, причетних до цієї ж організації та вилучили сигарети загальною вартістю близько 2 млн євро.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси