Олег Слободян: На території України планується проведення цільових профілактичних заходів «Мігрант»

НАЗАД
28 лютого 2019 10:29

Заходи проводитимуться на виконання доручення МВС у період з 1 березня до 31 травня. Про це зазначив помічник Голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян на брифінгу в прес-центрі інформаційного агентства «Укрінформ».

«На виконання доручення МВС на території України планується проведення цільових профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант», до яких будуть залучені ДМС, ДПСУ, НП, СБУ», - сказав помічник Голови прикордонного відомства.

Він наголосив, що основною метою операції є, в першу чергу, запобігання і протидія нелегальній міграції, а також перевірка додержання іноземцями та особами без громадянства встановлених правил перебування на території України.

Олег Слободян нагадав, що під час попередньо проведених заходів «Мігрант» між її учасниками організовано якісну взаємодію, забезпечено ефективний обмін інформацією щодо порушників установлених правил перебування в Україні, оперативне реагування і прийняття стосовно них правових рішень.

«Дана операція проводиться в Україні вже не вперше і з роками вона підтвердила свою ефективність. Так, 2018-го, правоохоронцям вдалося суттєво зменшити рівень нелегальної міграції в Україні шляхом викриття значної кількості іноземців, які перебувають на території України з порушенням законодавства, а також осіб, які організовують і сприяють їх незаконному переміщенню як територією України, так і через державний кордон України», - відмітив він.

Олег Слободян додав, що виявлено, у т.ч. спільно із взаємодіючими органами, більше 3500 адміністративних правопорушень, вчинених іноземцями та особами без громадянства, притягнуто до адміністративної відповідальності за компетенцією Державної прикордонної служби України більше 3300 осіб і накладено адміністративних стягнень у виді штрафу на загальну суму понад 8,2 млн. гривень. Крім того, за результатами бесід прийнято рішення про відмову у в’їзді в Україну стосовно 1679 іноземців – потенційних правопорушників, а стосовно 1136 іноземців прийнято рішення про заборону в’їзду в Україну. Також припинено діяльність однієї злочинної групи у складі 5 осіб, затримано 4 організатори та 4 пособники нелегальної міграції, до слідчих органів Нацполіції надіслано 15 повідомлень про виявлення ознак кримінальних правопорушень.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси