Нова група авіаторів-прикордонників розпочала навчання з французькими інструкторами

НАЗАД
18 лютого 2021 12:17

Днями у Харкові на базі Харківської окремої авіаційної ескадрильї ДПСУ розпочалися навчання ще однієї групи авіаторів-прикордонників на нових моделях французьких гелікоптерів Н-125.

Заходи проходять у рамках реалізації Угоди між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту в Україні.

До навчань персоналу ескадрильї долучились представники технічної підтримки заводу-виробника гелікоптерів AIRBUS. Протягом десяти днів навчань французькі спеціалісти здійснюватимуть практичний інструктаж авіаційного персоналу на гвинтокрилах Airbus Н-125.

Варто зазначити, що ця модель, не зважаючи на невеликий розмір, має велику стабільність польотів, може підняти на борту до 6 членів екіпажу, а також у ньому відсутня вібрація в салоні, що необхідно для роботи оператора. Також такі «ластівки» можуть тривалий час перебувати в повітрі без дозаправлення.

Нагадаємо, в минулому році Державна прикордонна служба України отримала два вертольоти Н-125. Після підготовки першої групи авіаторів гвинтокрили вже активно використовуються в охороні державного кордону України.

Всього ж, за умовами контракту, для патрулювання кордону Держприкордонслужба отримає 24 французьких гелікоптери. У 2021 році мають надійти 10 таких гвинтокрилів, ще 12 планується вивести на охорону державного кордону у 2022 році.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси