Норвезька рада у справах біженців вивчає роботу КПВВ «Станиця Луганська»

НАЗАД
02 лютого 2022 14:48

У КПВВ «Станиця Луганська» завітали Генеральний секретар Норвезької ради у справах біженців NRC пан Ян Егеланд, Надзвичайний і Повноважний Посол Норвегії в Україні пан Ерік Сведал, представники Норвезької ради у справах біженців.

Делегація прибула на схід України сьогодні в рамках робочого візиту.

Під час поїздки делегатів ознайомили з інфраструктурою КПВВ «Станиця Луганська» та порядком перетину лінії розмежування. Начальник відділу прикордонної служби підполковник Володимир Вальчук розповів візитерам про сучасні технології, що використовуються під час здійснення контрольно-перевірочних заходів.

«Нові системи забезпечують прикордонникам можливість підвищити безпеку та швидкість проведення контрольних процедур. Використання рентген-сканерів дозволяють створити більш комфортні умови для осіб, які перетинають лінію розмежування. Ці пристрої нового покоління оснащені рентгенівськими генераторами, детекторними модулями, механічними та конвеєрними конструкціями, а також комп’ютерною платформою, зі спеціальною клавіатурою, моніторами та зручним користувацьким інтерфейсом. Опційно в сканерах може встановлюватись допоміжна програма для напівавтоматичного виявлення вибухонебезпечних та наркотичних речовин, що є актуальним питанням для недопущення переміщення через лінію розмежування зброї, наркотичних речовин та іншого. За час використання інтроскопів прикордонникам вдалось виявити сигнальний револьвер «РС-31» та сім набоїв калібру 5,6 мм до нього, а також набій калібру 7,62 мм», – зауважив підполковник Володимир Вальчук.

Завершуючи візит делегати подякували прикордонникам за міжнародну співпрацю та відкритість до діалогу.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси