Не час прощатися з волонтерами - погодили на зустрічі керівники прикордонної служби та добровольчого мобільного шпиталю

НАЗАД
20 червня 2019 17:09

Прикордонники та волонтери-медики домовилися об’єднати зусилля та разом дбати про здоров'я охоронців рубежу, особливо учасників ООС.

Пілотним містом обрали Маріуполь.

Сьогодні Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко зустрівся з Геннадієм Друзенком – волонтером, засновником (нині – керівником наглядової ради) Першого добровольчого мобільного шпиталю (ПДМШ) ім. Миколи Пирогова.

Учасники зустрічі, серед яких був присутній і керівник медичної служби прикордонного відомства Валентин Волоха, зійшлися на думці, що нині не час прощатися з волонтерами, а час налагоджувати нову взаємодію. Волонтери пропонують висококваліфікованих лікарів практично будь-якої кваліфікації, а саме – від кардіологів, що особливо доречно в нинішню спеку, до гінекологів, адже майже чверть особового складу прикордонного відомства – жінки. Волонтери пропонують свою фахову допомогу, медичні матеріали, техніку. Готові розміщуватися навіть у наметах. Грошей за свої послуги не просять, єдине – правових підстав для відряджень.

Протягом тижня прикордонники та волонтери обговорять свої потреби та можливості, згодом планують відрядити спільну виїзну бригаду. Містом для пілотного виїзду обрали Маріуполь, де дислоковані і прикордонний загін, і підрозділи Морської охорони.

У Маріуполі медики планують провести диспансеризацію прикордонників гарнізону, надавати медичну допомогу та консультації як охоронцям рубежу, так і місцевим жителям.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси