Навчальний центр Морської охорони відновлює очний навчальний процес

НАЗАД
10 серпня 2020 16:16

У навчальному центрі Морської охорони більше 20 військовослужбовців строкової служби призову «весна-2020» присягнули на вірність українському народові.

Поступово поновлюючи навчальний процес в умовах карантинних обмежень у Навчальному центрі вдруге цього літа пройшов урочистий ритуал складання військової присяги.

З вітальною промовою для молодого поповнення виступив начальник Навчального центру капітан 1 рангу Ілля КУЦЕНКО, який побажав хлопцям успішної служби та сім футів під кілем. І хоча юнакам ще тільки належить пізнати всі тонкощі і особливості морської науки, і навіть, термінології, очі романтиків вже сяють цікавістю.

Від імені усіх курсантів, матрос Віктор БОРИСЕНКО, дав урочисту обіцянку з честю нести почесне звання моряка-прикордонника, бути взірцем виконання конституційного обов’язку.

У новоспечених бійців попереду три місяці інтенсивного навчання та опановування фаху молодших спеціалістів радіолокаційних, гідроакустичних станцій та комплексів, артилерійського, протичовнового та торпедного озброєння, енергетичних установок. Двома тижнями раніше перший, так званий посткарантинний набір, строковиків з 14 бійців розпочав навчання за фахом навігаційні прилади та системи.

Понад 4 місяці суворих карантинних обмежень з метою збереження здоров’я курсантів та викладачів, недопущення поширення інфекційного захворювання, для забезпечення стабілізації епідемічної ситуації Центр працював у дистанційному режимі. За спеціально розробленими викладацьким складом програмами оператори постів технічного спостереження сухопутних підрозділів охорони кордону та екіпажі малих катерів Морської охорони підвищували свою кваліфікацію та отримували фахові консультації викладачів за допомогою телефонного зв’язку і сучасних комунікаційних систем.

Із поновленням очної системи підготовки в Навчальному центрі забезпечено дотримання карантинних обмежень, наявність та використання індивідуальних засобів захисту, проведення санітарної обробки навчальних та спальних приміщень, дотримання соціальної дистанції у класах та кубриках.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси