Народні депутати побували у КПВВ «Чонгар» та «Каланчак» на адмінмежі з ТОТУ АР Крим

НАЗАД
13 лютого 2020 12:42

Учора в КПВВ «Чонгар» відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської областей, АРК та міста Севастополя.

У моніторинговому візиті до Херсонської області взяли участь Голова комітету ВРУ Дмитро Лубінець та члени комітету - народні депутати України, Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, Уповноважена Верховної Ради з прав людини, представники центральних та місцевих органів виконавчої влади, міжнародних та громадських організацій.

На виїзному засіданні обговорювалися, зокрема, актуальні питання облаштування та умови перетинання контрольних пунктів в’їзду-виїзду, зокрема, громадянами, які навчаються на материковій частині України.

«Нам важливо аби діти та підлітки могли якомога простіше перетинати КПВВ і приїздити вчитись в українські навчальні заклади, перебувати в українському освітньому та культурному просторі», - наголосила Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда.

Під час робочого візиту учасники також оглянули режимні та сервісні зони  КПВВ «Чонгар» та «Каланчак», ознайомились з їхньою інфраструктурою, порядком здійснення прикордонного контролю осіб та транспортних засобів, умовами несення служби військовослужбовцями та мали змогу пройти шлях, який долають громадяни під час перетинання адмінмежі.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси