Національна академія Держприкордонслужби братиме участь у пілотному проекті з ґендерних питань

НАЗАД
06 вересня 2018 15:13

Проект започатковано Офісом Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України за всебічної підтримки ООН Жінки в Україні.

Сьогодні в Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулася зустріч делегації прикордонного відомства з членами Комісії з питань розробки навчальних, навчально-методичних матеріалів та освітніх програм з впровадження державної політики забезпечення ґендерної рівності.

Приємно відзначити, що Національна академія Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького увійшла до складу 9 військових вищих навчальних закладів України, які братимуть участь в пілотному проекті «Врахування ґендерних питань у навчальних програмах навчальних закладів сектору безпеки і оборони». Проект започатковано Офісом Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України за всебічної підтримки ООН Жінки в Україні.

Метою дворічного проекту є включення ґендерної проблематики до навчальних програм освітніх закладів сектору безпеки і оборони України шляхом розробки методичних матеріалів та опрацювання навчальних програм з  відповідної тематики для підвищення рівня обізнаності та всебічного забезпечення політики рівних прав і можливостей для жінок і чоловіків в секторі безпеки і оборони.

Для активної участі у вказаному проекті Державна прикордонна служба України створила експертну робочу групу з питань інтеграції ґендеру в навчання, представники якої були присутні на нараді. Крім того, було проведено аналіз навчальних програм та курсів Національної академії на предмет врахування ґендерного компоненту за запропонованим Секретаріатом Кабінету Міністрів України та структурою ООН Жінки в Україні алгоритмом.

Представники служби наголосили, що в НАДПСУ вже частково здійснюється вивчення матеріалу з реалізації принципу рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, закріплених у міжнародних актах та законодавстві України, а також внесені зміни до робочих програм і навчально-методичних матеріалів окремих навчальних дисциплін на факультетах правоохоронної діяльності та іноземних мов і гуманітарних дисциплін.

Окремо учасники заходу звернули увагу на опрацьовані у відомстві дистанційні курси навчання для підвищення кваліфікації особового складу, що містять питання протидія дискримінації та ґендерної рівності.

Члени Комісії повідомили, що інформація надана під час сьогоднішньої наради є цікавою та актуальною й буде врахована при проведенні первинної оцінки навчальних закладів на предмет інтеграції ґендеру в навчання, після якої будуть оголошені наступні кроки реалізації проекту.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси