На підступах до державного кордону затримано трьох порушників

НАЗАД
09 липня 2019 10:21

Упродовж доби прикордонники Чопського та Сумського загонів виявили іноземця та двох українців під час спроби порушення державного кордону.

Одного з них, громадянина Молдови, зупинив за 50 метрів до держрубежу прикордонний патруль від відділення «Оноківці» відділу «Ужгород». Про його появу безпосередньо біля кордону правоохоронці дізналися завдяки спрацюванню сигналізаційного комплексу. На ділянку, що спрацювала, вислали групу реагування. За півгодини пошукових заходів вдалося виявити сліди людини, а згодом затримали й самого правопорушника. Затриманий визнав, що мав намір дістатися країн Євросоюзу у пошуках кращих умов життя.

Ще одного правопорушника затримали військовослужбовці відділу «Тиса». Інформація про рух одного невідомого в бік кордону надійшла військовослужбовцям від місцевого жителя. На пошуки чужинця одразу ж вислали прикордонний наряд від відділення «Соломоново». Чоловіка затримали за 200 метрів до українсько-угорського кордону. Він не мав із собою жодних документів. Згодом під час перевірочних заходів правоохоронцям вдалося з’ясувати, що чоловік проживає у Харкові, а в прикордоння прибув напередодні з метою незаконно дістатися Угорщини.

Після проведення усіх необхідних заходів обидвох правопорушників притягнуть до адмінвідповідальності за спробу порушення державного кордону. Рішення у справах прийматиме суд.

Крім того, в рамках проведення спільної спеціальної операції «Кордон-2019», в Ямпільському районі прикордонники затримали ще одного порушника.

Так, в районі населеного пункту Чуйківка прикордонний патруль виявив громадянина України. Чоловік, який мав із собою лише копію свого паспорта, прямував у напрямку українсько-російського кордону та лагодився незаконного його перетнути, оминаючи пункти пропуску.

Наразі порушника затримано до трьох діб для встановлення особи та усіх обставин припиненого правопорушення. За порушення прикордонного режиму та за спробу незаконного перетинання державного кордону України на
28-річного українця складені адміністративні матеріали за ст. 202 та 204-1 КУпАП відповідно.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси