На новорічні та різдвяні свята Держприкордонслужба посилить заходи прикордонної безпеки

НАЗАД
26 грудня 2018 11:13

Співробітники Державної прикордонної служби України напередодні Нового року та Різдва, для забезпечення максимально безпечного та комфортного міжнародного руху, посилять заходи з охорони державного кордону.

Під час заходів контролю на новорічні та різдвяні дні особлива увага приділятиметься громадянам, які є вихідцями з країн міграційного ризику. Здійснюватиметься поглиблена перевірка паспортних документів та протидія спробам переміщення через державний кордон зброї, вибухових і радіоактивних речовин та засобів терору.

Наразі Державною прикордонною службою України у взаємодії з правоохоронними органами та службами суміжних країн вжито всі можливі заходи для забезпечення безпечного та максимально швидкого перетину державного кордону громадянами. Для цього залучено необхідну кількість прикордонних нарядів та визначено резерви, до перевірок та оглядів задіяні службові собаки й використовуються усі можливі технічні засоби.

У минулі вихідні на державному кордоні по всіх ділянках кордону спостерігався динамічний рух осіб та транспортних засобів, що прямують через державний кордон та лінію розмежування в районі проведення ООС. Збільшення пасажиро-транспортного потоку на в’їзд в Україну відзначалося й на західній ділянці кордону. Це пов’язано з тим, що багато громадян України планували потрапити напередодні Різдва за Григоріанським календарем до своїх рідних та близьких, і ті,  хто поїхав закордон на заробітки або навчання, поверталися на свята додому.

Загалом тільки протягом останніх п’яти передсвяткових та святкових діб співробітники Держприкордонслужби оформили через державний кордон майже 1,1 мільйона осіб (із них в Україну близько 665 тисяч осіб) та більше 190 тисяч транспортних засобів.

Особлива увага в період святкових днів приділяється функціонуванню контрольних пунктів в'їзду-виїзду, що розташовані на лінії розмежування в районі проведення ООС. Протягом п’яти днів через лінію розмежування пропущено більше 190 тисяч осіб та 24 тисяч транспортних засобів. Варто зауважити, що на новорічні та різдвяні свята всі КПВВ на адмінмежі з ТОТ АР Крим та лінії розмежування в районі проведення ООС працюватимуть в штатному режимі. Обмеження може бути застосоване лише у разі загострення ситуації та загрози життю людей.

Також Державна прикордонна служба України звертається до усіх громадян, які перетинають держаний кордон України, ретельно та завчасно готуватися до своїх подорожей, зокрема правильно оформляти документи та враховувати погодні умови. У разі виникнення запитань під час перетину кордону в пунктах пропуску, звертайтесь до співробітників Держприкордонслужби, які завжди нададуть вам необхідну консультацію та допомогу. Крім того, цілодобово діє телефон гарячої лінії Держприкордонслужби за номером (044) 527-63-63, за яким ви можете дізнатись необхідну вам інформацію щодо перетину державного кордону.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси