На кордоні затримали африканку з чужим австрійським документом та росіянина з підробленою посвідкою

НАЗАД
10 березня 2018 09:21

У залізничному пункті пропуску «Чоп (Дружба)» співробітники Держприкордонслужби виявили громадянку Гани, яка намагалась перетнути кордон на виїзд з України за австрійською ідентифікаційною карткою. Жінка їхала до Австрії потягом «Київ – Відень».

Вчора у залізничному пункті пропуску «Чоп (Дружба)» співробітники Держприкордонслужби виявили громадянку Гани, яка намагалась перетнути кордон на виїзд з України за австрійською ідентифікаційною карткою. Жінка їхала до Австрії потягом «Київ – Відень».

Під час перевірки документів іноземка замість закордонного паспорта пред’явила на контроль ID-картку, як до того ж з’ясувалося видану на іншу особу. Це дало підставу для не пропуску «мандрівниці» за кордон та притягнення її до адміністративної відповідальності за незаконне перетинання або спробу незаконного перетинання державного кордону України. Крім того, у ході подальшої перевірки прикордонники виявили інші документів, серед яких закордонний паспорт громадянки Республіки Гана, посвідка на тимчасове проживання в Україні та студентський квиток одного з вишів Сумщини. Наразі правоохоронці встановлюють де 27-річна африканка дістала чужий документ та хто їй допомагав у незаконній подорожі. Окрім адміністративного стягнення, порушниці доведеться відповідати й за вчинення кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 357 ККУ «Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження».

Ще одного іноземця прикордонники затримали в аеропорту Запоріжжя. Порушником виявився громадянин Росії. Під час перевірки у нього знайшли підроблену посвідку на постійне проживання в Україні. В даний час відносно чоловіка прийнято рішення щодо заборони в’їзду на територію України терміном на 3 роки та притягнуто до адміністративної відповідальності.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси