На кордоні з Румунією відкрили пункт пропуску «Дяківці – Раковець»

НАЗАД
10 лютого 2023 12:53

Сьогодні, 10 лютого, на Буковині офіційно відкрили новий автомобільний перехід «Дяківці – Раковець». Перша автівка вже перетнула кордон на виїзд з України.

Участь у відкритті взяли міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов, перший заступник Голови Державної прикордонної служби України Володимир Нікіфоренко, в. о. голови Державної митної служби України Сергій Звягінцев, Посол України в Румунії Ігор Прокопчук, голова Чернівецької обласної державної адміністрації Руслан Запаранюк та інші посадові особи.

Українська делегація подякувала колегам та всьому румунському народу за неабияку підтримку, яку ми отримуємо від Румунії.

«Румунія з перших моментів повномасштабного неправомірного вторгнення рф була поруч з українським народом, аби зменшити його наслідки. Ми прийняли 3,5 млн громадян, які намагалися через Румунію потрапити в інші країни та 108 тис. українців, які залишилися зараз в Румунії і Уряд Румунії турбується про їх долю. Румунія готова і надалі підтримувати Україну. Цьому свідчення і сьогоднішнє відкриття пункту пропуску», - зазначив Голова Канцелярії Прем’єр-міністра Румунії Мірча Абрудян.

Нагадаємо, що згідно з Угодою між Урядами України та Румунії визначено цілодобовий режим роботи пункту пропуску для пішохідного, автомобільного (включно з автобусами), крім вантажного, сполучення. На першому етапі пункт пропуску буде відкритий для пропуску порожніх вантажних автомобілів і цистерн, а пізніше, залежно від створення необхідних інфраструктурних умов, і для переміщення інших типів транспортних засобів та товарів.

Запланована пропускна спроможність пункту на добу – до 300 одиниць транспортних засобів, в тому числі 10 автобусів, 1550 громадян, у тому числі 500 пішоходів. У пункті пропуску передбачено 6 смуг руху для оформлення транспортних засобів та окрема смуга руху для осіб, які перетинають кордон у пішому порядку.

Для здійснення пропускних операцій у пункті пропуску «Дяківці» створено окремий структурний підрозділ прикордонників. Персонал відділення пройшов відповідну підготовку та готовий здійснювати прикордонний контроль громадян та транспортних засобів. Усі робочі місця для здійснення паспортного контролю обладнані комп’ютерною технікою з  доступом до баз даних, а також іншими засобами для ефективного здійснення пропускних операцій.

Зазначимо, що з 10 листопада минулого року на українсько-румунському кордоні в Чернівецькій області розпочав роботу міжнародний автомобільний пункт пропуску «Красноїльськ – Вікову де Сус».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси