На кордоні з Польщею прикордонники України та суміжної країни завадили контрабанді сигарет

НАЗАД
05 липня 2016 10:49

Українські прикордонники разом зі своїми закордонними колегами продовжують спільно протидіяти протиправній діяльності на державному кордоні, в тому числі контрабанді тютюнових виробів

Українські прикордонники разом зі своїми закордонними колегами продовжують спільно протидіяти протиправній діяльності на державному кордоні, в тому числі контрабанді тютюнових виробів. Чергову спробу порушників переправити куриво через держрубіж припинили військовослужбовці Луцького загону та польські правоохоронці.

У результаті спільних дій було помічено особу, яка з пакунком готувалася перепливати річку Західний Буг. Після оперативного обміну інформацією та прикриття ділянки додатковими нарядами з українського боку було затримано одного українця, який можливо причетний до правопорушення, а неподалік в кущах прикордонники знайшли 2 пакунки з сигаретами. Подальший оперативний пошук триває як на території України так і Польщі.

Крім того, вчора сигарети виявлялися прикордонниками Мукачівського загону. Після отримання оперативними співробітниками інформації про підготовку до переміщення сигарет через кордон групою реагування було знайдено майже 1,5 тисячі пачок контрабандних сигарет. Тютюнові вироби знаходилися неподалік держрубежу та були підготовлені для переправки.

До речі, до протидії контрабанді цигарок долучаються і добросовісні виробники. Так, одна із міжнародних тютюнових компаній розпочала інформаційну компанію, яка покликана змусити місцевих мешканців прикордоння замислитися над відповідальністю за незаконне переміщення тютюнових. І хоча в Україні за це, поки що, не передбачена кримінальна відповідальність, в країнах ЄС вимоги законодавства більш суворі.

Плакати із нагадуванням про відповідальність будуть розміщені в усіх прикордонних з країнами ЄС районах.    

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси