На кордоні з Польщею зафіксовано три випадки пропонування хабарів

НАЗАД
10 жовтня 2018 09:56

Протягом доби прикордонники Мостиського загону зафіксували три випадки пропонування неправомірної грошової винагороди військовослужбовцям.

Сьогодні вночі в пункті пропуску «Краківець» громадянин США, а згодом і наш співвітчизник, пропонували співробітникам прикордонної служби по 100 доларів США неправомірної винагороди. Відносно обох чоловіків були доручення компетентних державних органів щодо обмеження їх прав на виїзд з України. Однак надії незаконно виїхати з країни не полишали наших співвітчизників і вони спробували підкупити прикордонників.

Аналогічна ситуація склалась в пункті пропуску «Шегині». Громадянин України запропонував прикордоннику 500 гривень для позачергового оформлення його автомобіля.

Дії громадян кваліфіковані за статтею 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». про що повідомлено співробітників Нацполіції України.

Держприкордонслужба закликає всіх подорожуючих не провокувати правоохоронців на прийняття будь-яких незаконних рішень, зокрема це стосується неправомірних грошових винагород.

Зазначимо, що з початку цього року прикордонники Мостиського загону зафіксували майже 50 спроб підкупу свого персоналу. Загальна сума запропонованих хабарів вже складає майже 70 тисяч гривень.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси