На базі Головного центру в Оршанці відбувся пілотний тренінг з протидії незаконному переміщенню зброї, боєприпасів та вибухових речовин

НАЗАД
06 грудня 2019 10:58

Представники ОБСЄ разом з міжнародними та вітчизняними експертами розробили та підготували програму базового тренінгу, участь в якому взяли визначені категорії персоналу ДПС України.

У період з 2 по 5 грудня в рамках реалізації спільного з Координатором проектів ОБСЄ в Україні проекту «Підтримка Держприкордонслужби України у запобіганні та боротьбі з незаконним обігом зброї, боєприпасів та вибухових речовин», на базі Головного центру відбувся пілотний тренінг з протидії незаконному переміщенню зброї, боєприпасів та вибухових речовин за підтримки країн-донорів Франції, Німеччини, Литви, Норвегії, Польщі та Словаччини.

Представники ОБСЄ разом з міжнародними та вітчизняними експертами розробили та підготували програму базового тренінгу, участь в якому взяли визначені категорії персоналу ДПС України. Це перший тренінг, що розпочинає серію роботи з персоналом Держприкордонслужби щодо питань захисту кордонів від незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухових речовин.

Під час тренінгу розглядалися принципи оглядової роботи, питання національного та міжнародного нормативного забезпечення протидії незаконному обігу зброї, боєприпасів і вибухових речовин (далі ЗБВР); ідентифікації матеріалів, компонентів та складових частин ЗБВР. Не залишили без уваги питання, що стосуються використання кінологів зі службовими собаками щодо протидії незаконному обігу ЗБВР та порядку дій у разі їх виявлення.

Наприкінці навчання експерти вручили учасникам відповідні сертифікати про проходження спеціального тренінгу й зауважили на високій віддачі та результативності у ході співпраці.  

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси