На Закарпатті затримано організаторів незаконного переправлення осіб через державний кордон

НАЗАД
16 грудня 2020 16:29

Злочинне угруповання викрито оперативниками Чопського прикордонного загону.

У ході заходів з викриття та ліквідації каналів нелегальної міграції на кордоні України з країнами Європейського Союзу, оперативниками Чопського прикордонного загону викрито злочинне угруповання, члени якого незаконно переправляли вихідців з країн Південно-Східної Азії до Словаччини та Угорщини.

Незаконне переправлення осіб через державний кордон України здійснювалося членами викритого злочинного угруповання на високому організаційному рівні, з чітким дотриманням вимог конспірації, що суттєво ускладнювало роботу з документування протиправної діяльності та збору доказової бази.

Оперативними підрозділами Чопського прикордонного загону у взаємодії з управлінням стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Національної поліції, під процесуальним керівництвом Закарпатської обласної прокуратури, в ході оперативного супроводу кримінального провадження, яке розслідувалось слідчими ГУНП в Закарпатській області, була проведена кропітка робота з викриття схем функціонування каналу нелегальної міграції та зв’язків між його членами. У процесі роботи поступово викривались і були закріплені доказовою базою низка епізодів незаконного переправлення незаконних мігрантів. 

Кульмінацією роботи, яка фактично тривала понад рік, стало затримання організатора – так званого «кримінального авторитета» та інших членів зазначеної транскордонної злочинної групи. У ході слідчих дій було проведено ряд обшуків за місцями проживання фігурантів та їхніх транспортних засобах. Результату вдалось досягти також завдяки співпраці та обміну інформацією з представниками прикордонних відомств Польщі та Словаччини. Силову підтримку заходів забезпечували бійці підрозділу «ДОЗОР».

Слідчим Національної поліції було повідомлено трьом організаторам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 КК України, і планується внесення до Ужгородського міськрайонного суду клопотання про обрання відносно підозрюваних запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. 

Наразі тривають слідчі дії та заходи в рамках кримінального провадження.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси