На Закарпатті прикордонники затримали африканця з чужим паспортом

НАЗАД
14 березня 2018 12:09

Подорожувальника з Африки затримали сьогодні вночі у залізничному пункті пропуску «Чоп (Дружба)».

Подорожувальника з Африки затримали сьогодні вночі у залізничному пункті пропуску «Чоп (Дружба)». Під час перевірки документів один з пасажирів потяга «Київ-Відень» пред’явив на контроль закордонний паспорт громадянина Великої Британії.

В ході перевірки прикордонники встановили, що поданий документ не належить власнику та використовується незаконно. Саме тому африканцю не дозволили виїзд за кордон та затримали в адміністративному порядку. Правопорушник не мав при собі жодних інших документів, проте назвався громадянином Гамбії. З його пояснень стало відомо, що паспорт, яким він намагався скористатись, належить його брату, а сам він прямував до Угорщини.

Наразі затриманого доставили у місце тимчасового тримання Чопського прикордонного загону. Після встановлення особи, його буде притягнуто до адміністративної відповідальності за частиною 1 статті 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Окрім того, іноземець відповідатиме за вчинення кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 357 ККУ «Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження».

Нагадаємо, що декілька днів тому у цьому ж пункті пропуску прикордонники затримали громадянку Ґани, яка намагалась виїхати до Відня за чужою ідентифікаційною карткою.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси