На Закарпатті прикордонники спільно з патрульною поліцією затримали групу нелегалів із Шрі-Ланки та п’ятеро в’єтнамців

НАЗАД
04 квiтня 2018 10:11

Семеро незаконних мігрантів затримали вночі в Ужгороді прикордонники Чопського загону.

Семеро незаконних мігрантів затримали вночі в Ужгороді прикордонники Чопського загону. Інформація про перебування групи азіатів на околиці міста надійшла військовим від співробітників патрульної поліції. Прикордонники одразу з виїхали на вказане місце і в ході спільних з поліцією заходів здійснили затримання іноземців. Документів при собі вони не мали, однак назвалися громадянами Шрі-Ланки. Згодом, у ході опитування, затримані зізналися правоохоронцям, що прибули у на Закарпаття, аби незаконно потрапити до країн Євросоюзу.

Незаконних мігрантів доставлено у відділ прикордонної служби «Ужгород» для проведення фільтраційних заходів та складання відповідних процесуальних документів. Після з’ясування усіх обставин їх буде притягнуто до адміністративної відповідальності за спробу порушення державного кордону.

Крім того, протягом минулої доби прикордонники Чопського загону затримали ще п’ятеро «шукачів кращих умов життя» із В’єтнаму.

Як уже повідомлялось, спочатку неподалік села Кам’яниця, що біля українсько-словацького кордону, «зелені берети» затримали двох чоловіків та жінку. Однак, відповідно до оперативної інформації, у прикордонні перебували ще декілька азіатів. Отож, з метою посилення ділянки держрубежу та виявлення решти незаконних мігрантів, було виставлено додаткові наряди та залучено резерви з управління прикордонного загону. Пошуки тривали майже добу. Врешті, військовим вдалось затримати ще двох нелегалів. Чоловік та жінка переховувались поблизу школи у селі Кам’яниця. У затриманих, які назвались громадянами В’єтнаму, не було при собі жодних документів.

Наразі тривають заходи з встановлення усіх обставин правопорушення та організаторів каналу незаконної міграції. Затриманих доставили у відділ прикордонної служби «Гута» для проведення фільтраційних заходів та складання процесуальних документів. Після встановлення осіб, їх буде притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.204-1 КупАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси