На Закарпатті правопорушників, які кидали камінням у прикордонників зупиняли пострілами

НАЗАД
15 травня 2018 10:41

Військовослужбовці Держприкордонслужби продовжують проведення активних заходів, спрямованих на боротьбу з проявами протиправної діяльності на кордоні.

Військовослужбовці Держприкордонслужби продовжують проведення активних заходів, спрямованих на боротьбу з проявами протиправної діяльності на кордоні. 

Натомість організатори незаконної діяльності, пов’язаної із переправленням через кордон заборонених товарів, намагаються чинити спротив та вдаються до провокативних дій щодо співробітників прикордонного відомства. Підтвердженням цьому є факт нападу на прикордонний наряд, до складу якого входили курсанти Національної академії Держприкордонслужби, котрі нещодавно прибули на Закарпаття з метою посилення охорони державного кордону.

Так, сьогодні, близько 2-ї години ночі, під час патрулювання річкової ділянки кордону поблизу населеного пункту Вилок, прикордонний наряд за допомогою приладу нічного бачення спостерігав рух осіб у бік держрубежу.

Військовослужбовці негайно розпочали переслідування ймовірних правопорушників, на що ті відреагували нецензурною лайкою та киданням каміння у правоохоронців. Один камінь влучив в прикордонника.

Для припинення провокації та з метою здійснення затримання зловмисників, прикордонники здійснили кілька попереджувальних пострілів вгору. Після цього правопорушники вдались до втечі та сховались в одному з приватних помешкань. Групою реагування було організовано спостереження за даним приватним помешканням та викликано до місця події співробітників поліції, які й затримали нападників.

Про виявлення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 342 ККУ «Опір представникові влади, працівникові  правоохоронного органу, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві» до Виноградівського відділення Берегівського відділу НП в Закарпатській області направлено письмове повідомлення.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси