На Закарпатті правоохоронці викрили злочинне угруповання

НАЗАД
16 сiчня 2023 16:58

Членів злочинного угруповання, які спеціалізувались на переправленні через кордон громадян України, затримали на Закарпатті.

Злочинців викрила спільна міжвідомча група у складі співробітників внутрішньої та власної безпеки по Мукачівському прикордонному загону ГВВВБ «Захід» Держприкордонслужби, Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України в Закарпатській області за процесуального керівництва Мукачівської окружної прокуратури.

В рамках відкритого кримінального провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.3 ст.332 ККУ, правоохоронці викрили організатора та двох його пособників, які налагодили канал з переміщення військовозобов’язаних чоловіків за кордон.

Зловмисників заскочили на гарячому, коли ті саме доставляли у прикордоння трьох утікачів від мобілізації. За свої послуги ділки планували отримати від «підопічних» 9 тисяч доларів США.

Крім того, правоохоронці з’ясували, що двоє із трьох затриманих переправників вже мають судимість за скоєні раніше аналогічні злочини та перебували на випробувальному терміні. Фігурантів було затримано в порядку статті 208 КПК України та вручено повідомлення про підозру у вчиненні ними злочину. Днями Мукачівський міськрайонний суд обрав двом із підозрюваних запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з правом внесення грошової застави у розмірі 187 тисячі гривень, а їх поплічнику – цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслету.

У разі доведення вини підозрюваних їм загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси