На Закарпатті місцевий житель погрожував прикордонникам розстрілом

НАЗАД
31 сiчня 2019 12:13

Рішучі дії прикордонників, спрямовані на боротьбу с проявами протиправної діяльності на кордоні, викликають неабиякий спротив контрабандистів. Поведінка організаторів контрабанди та їх поплічників стає дедалі агресивнішою.

Заради наживи контрабандисти легко нехтують здоров'ям та життям осіб, яких вони використовують задля незаконного переміщення контрабандних товарів через державний кордон. До того ж заради надприбутків контрабандисти готові навіть вбити. Як це було з прикордонником Вадимом Березенським, який намагався зупинити злочинців.

Крім того, відчуваючи свою слабкість та неспроможність протистояти правоохоронцям,  злочинці вдаються до підлих словесних погроз та залякувань, після яких  неодмінно намагаються утекти або уникнути покарань. 

Одного з таких ділків, 25-річного місцевого Закарпаття, в селищі Ділове Рахівського району під час патрулювання прикордонники відділення «Ділове» Мукачівського загону затримали учора. Він під'їхавши до наряду автомобілем «Фольксваген» з іноземною реєстрацією після словесних образ та залякувань «пообіцяв» розстріляти наряд, якщо вони перешкоджатимуть його оборудкам на кордоні. 

Військовослужбовці затримали чоловіка та доставили у прикордонний підрозділ для складання адмінпротоколу за статтею 185-10 КУпАП «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимові військовослужбовця  або працівника Держприкордонслужби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку та державного кордону».   Справу скероване до суду.

Крім того, до Нацполіції у Закарпатській області направлено повідомлення про  виявлення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 345 ККУ «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси