На Закарпатті місцеві жителі погрожували прикордонникам

НАЗАД
10 березня 2019 10:01

П’яного місцевого жителя, який разом зі своїми поплічниками погрожував прикордонному нарядові, затримали на Закарпатті.

Так, учора ввечері до прикордонного наряду від відділення «Ділове» Мукачівського загону під’їхав автомобіль «Джип», пасажири та водій якого почали погрожувати військовослужбовцю фізичною розправою. При спробі затримати зловмисників, останні вдались до втечі. Прикордонниками було негайно організовано пошукові заходи, в рамках яких інформацію про здійснення погроз було передано сусіднім підрозділам охорони кордону, а також співробітникам Нацполіції.

Вже за декілька хвилин авто, яким пересувались правопорушники, правоохоронці затримали. Під час затримання водій та пасажири, покинувши авто, спробували утекти. Ігноруючи законні вимоги прикордонників та нанісши одному з військовослужбовців удари, двом зловмисникам вдалось втекти. Водій транспортного засобу, якого прикордонники затримали, мав ознаки вживання спиртних напоїв. 

Затриманим виявився 31-річний житель селища Ділове. На чоловіка складено адмінпротокол за статтею 185-10 КУпАП «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимові військовослужбовця або працівника Держприкордонслужби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку та державного кордону». Справу скеровано до суду.

Крім того, до Нацполіції у Закарпатській області направлено повідомлення про виявлення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 345 ККУ «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу».

Зазначимо, що у зв’язку із зростанням рівня протиправної діяльності на кордоні на Закарпаття вибули резерви Держприкордонслужби. Найбільш загрозливі напрямки посилено додатковим персоналом, військовою технікою та службовими собаками. Військовослужбовцям, які прибули на допомогу штатному персоналу, визначено завдання максимальної протидії незаконній міграції та контрабандній діяльності.

Державна прикордонна служба звертається з вимогою не намагатися чинити незаконну діяльність у прикордонних районах та нагадує про кримінальну відповідальність за перешкоджання діям правоохоронців під час виконання ними завдань з охорони державних рубежів. Усі такі випадки будуть зафіксовані, а винних притягнуть до відповідальності згідно з чинним законодавством.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси