На Волині викрили групу осіб, які перед «Ягодином» «торгували» чергою на кордоні з Польщею

НАЗАД
01 липня 2017 16:19

Підрозділом внутрішньої безпеки Держприкордонслужби України спільно із співробітниками УСБУ у Волинській області та військовою прокуратурою Луцького гарнізону викрито протиправну діяльність групи цивільних осіб, які перед пунктом пропуску «Ягодин» здійсню

Держприкордонслужбою України продовжуються системні антикорупційні заходи, спрямовані на унеможливлення протиправної діяльності на кордоні та прискоренні прикордонного оформлення громадян у рамках угоди про безвіз із країнами Євросоюзу.

Підрозділом внутрішньої безпеки Держприкордонслужби України спільно із співробітниками Управління Служби безпеки України у Волинській області та військовою прокуратурою Луцького гарнізону викрито протиправну діяльність групи цивільних осіб, які перед пунктом пропуску «Ягодин-авто» здійснювали систематичне вимагання коштів за проїзд авто поза чергою за 400-1000 гривень. До протиправної діяльності зазначені громадяни намагалися залучити окремих співробітників Луцького прикордонного загону.

Правоохоронцями задокументовано систематичне вимагання хабарів за проїзд авто поза чергою перед пунктом пропуску «Ягодин» на українсько-польській ділянці кордону. За добу здирники могли організовувати позачерговий пропуск до 40 транспортних засобів.

1 липня 2017 року правоохоронці затримали «на гарячому» цивільну особу під час одержання чергової частини неправомірної вигоди у розмірі 900 гривень за пропуск поза чергою транспортних засобів. Затриманий у подальшому мав намір схилити військовослужбовців до службових зловживань за частину отриманої ним матеріальної вигоди.

Попередньо, співробітниками внутрішньої безпеки прикордонників та СБУ задокументовано неодноразові факти вимагання та неправомірного отримання цивільними особами коштів за пропуск автомобілів поза чергою, зазначені матеріали досліджуються у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст.368 та ч. 2 ст.369 КК України.

Під час обшуків за місцем проживання учасників протиправної схеми правоохоронці вилучили списки номерів автомобілів, пропущених позачергово, нотатки щодо обсягів отриманих коштів та їх подальшого розподілу серед учасників протиправної схеми, також вилучено значні суми коштів у національній грошовій одиниці та іноземних валютах.

Тривають невідкладні слідчі дії. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси