На Волині проходять Європейські дні добросусідства

НАЗАД
14 серпня 2017 10:07

На українсько-польському кордоні тривають Європейські дні добросусідства, які є результатом плідної співпраці України та Польщі. Це свято проходить щорічно у різних місцях прикордоння.

На українсько-польському кордоні тривають Європейські дні добросусідства, які є результатом плідної співпраці України та Польщі. Це свято проходить щорічно у різних місцях прикордоння.       

На цей раз захід організували у Волинській області, Іваничівському районі на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Морозовичі». Слід зазначити, що Європейські дні добросусідства на цій ділянці організували вже чотирнадцятий раз.

Святкування почалось традиційно, з побудови понтонного мосту, який з’єднав Україну та Польщу. Це дало змогу більшості учасникам цьогорічного свята, а саме мешканцям сіл між Кречів та Крилів, перетнути українсько-польський кордон. Крім того, були розгорнуті тимчасові пункти пропуску безпосередньо на самому кордоні, де прикордонники Львівського загону оформили понад 800 громадян, які перетинали кордон в обидва напрямки. Серед гостей фестивалю, окрім поляків та українців, були помічені і громадяни Нідерландів.

Цьогорічне святкове дійство звичайно не обійшлося без виступів сучасних фольклорних колективів. Неймовірно чуттєво та неповторно пролунала екуменічна молитва, яка посилює єднання православної та католицької церкви. Показові польоти на повітряних кулях, презентація регіональної творчості, проведення різноманітних майстер-класів, транскордонний ярмарок народних ремесел, спортивні змагання за Кубок Добросусідства,  фестиваль традиційних але найсмачніших кулінарних виробів... Це лише частина розважальної програми Європейських днів добросусідства.

Напевно, саме такі заходи, такі фестивалі найкраще популяризують нашу культуру та сприяють подоланню міждержавних бар’єрів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси