На Сумщині виявили старовинні гроші та книги, які намагались вивезти до Росії

НАЗАД
26 липня 2016 11:41

Колекцію старовинних грошових знаків виявили учора в пункті пропуску «Бачівськ» прикордонники Сумського загону спільно з працівниками митниці. Під час здійснення поглибленого огляду автомобіля «Mitsubishi», який прямував на виїзд з України працівники пунк

Колекцію старовинних грошових знаків виявили учора в пункті пропуску «Бачівськ» прикордонники Сумського загону спільно з працівниками митниці. Під час здійснення поглибленого огляду автомобіля «Mitsubishi», який прямував на виїзд з України працівники пункту пропуску в коробці серед речей  знайшли старовинні банкноти часів Російської імперії 1898 року – 1917 років. Власницею виявилась громадянка Росії. Наразі виявлені банкноти вилучені працівниками митниці встановленим порядком.

 Ще дві старовинні монети часів царської Росії 1816 та 1910 років прикордонники та працівники митниці виявили в пункті пропуску «Катеринівка», що теж на Сумщині. Монети, які громадянка Росії намагалась перемістити через державний кордон оглядова група знайшла в багажному відділенні автомобіля «Opel», під час здійснення поглибленої перевірки транспортного засобу.

          Також нещодавно прикордонники Сумського загону та працівники митниці виявили в пункті пропуску «Бачівськ» дві старовинні книги 1866 року видавництва. Під час перевірки мікроавтобусу «Volkswagen», яким виїжджала до Росії громадянка України, правоохоронці в багажному відділенні виявили старовинні книги релігійного змісту –  «Преподобнаго отца нашего аввы Дорофея душеполезныя поученія и посланія» (1866 року видавництва) та «Священноє Євангеліє». Наразі вилучені книги передали для проведення експертизи на предмет культурної чи історичної цінності.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси