На Сумщині співробітники Держприкордонслужби та Нацполіції перекрили канал нелегальної міграції із Росії

НАЗАД
23 листопада 2018 15:27

Як з'ясувалось під час розслідування, до незаконного переправлення нелегалів із Росії в Україну були причетні шестеро жителів регіону.

Канал нелегальної міграції викрили представники Держприкордонслужби та Нацполіції на Сумщині. Як з’ясувалось під час розслідування, до незаконного переправлення нелегалів із Росії в Україну були причетні шестеро жителів регіону.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів, направлених на виявлення та перекриття каналів нелегальної міграції, співробітники оперативно-розшукових підрозділів Держприкордонслужби разом з преставниками Середино-Будського відділення поліції виявили чотирьох іноземних громадян, котрі намагались в обхід встановлених пунктів пропуску перетнути державний кордон України, та затримали ймовірного провідника з числа місцевих жителів. Затриманих нелегалів після проведення всіх необхідних процесуальних дій помістили до спеціального приймальника-розподільника, що знаходиться на території Миколаївської області.

За фактом їх виявлення було відкрите кримінальне провадження за ознаками ст. 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України), в рамках якого під час слідства в поле зору правоохоронців  потрапили ще кілька осіб.

Під час оперативних та пошукових заходів, які проводилися під процесуальним керівництвом прокуратури Сумської області, на викриття каналу нелегальної міграції були задіяні оперативно-розшукові підрозділи Держприкордонслужби, спецпідрозділ ДОЗОР та мобільна прикордонна застава «Суми», працівники місцевих підрозділів поліції, бійці роти поліції особливого призначення ГУНП в Сумській області.

На сьогодні у фігурантів провадження проведено ряд обшуків та вилучено речові докази. Слідчі дії по справі тривають, правоохоронці збирають всі можливі докази причетності кількох фігурантів до організації виявленого каналу нелегальної міграції та незаконного перетину іноземними громадянами російсько-українського кордону.

Остаточний висновок в цій справі зробить суд.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси