На Сумщині прикордонники виявили холодну зброю та історичні цінності

НАЗАД
17 лютого 2019 12:34

Прикордонники Сумського загону виявили 15 ножів, що планували ввезти в Україну та предмети старовини, які вивозили до Росії.

Сьогодні під час перевірки в пункті контролю «Конотоп» одного з вагонів потяга «Москва-Одеса», в міжстелевому просторі пасажирського купе, прикордонний наряд виявив пакунок із п’ятнадцятьма розкладними ножами. З’ясувалося, що товар  намагався незаконно перемістити через кордон 36-річний громадянин України, пасажир цього потяга.

А вчора в «Бачівську» прикордонники, спільно з працівниками фіскальної служби, запобігли спробі вивезення з України предметів, які ймовірно становлять культурну чи історичну цінність. Так, під час огляду мікроавтобуса «Mercedes», яким, як пасажир виїжджала до Росії наша співвітчизниця, в дорожньому чемодані серед речей жінки, прикордонний наряд виявив чимало старовинних предметів. Серед знайденого – офіцерський кортик, два ордени Червоної зірки, орден Вітчизняної війни, орден Знак Пошани та три старовинні книги, які датовані початком і серединою 20 сторіччя.

Знахідки наразі вилучено. На правопорушників складено адміністративні матеріали.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси