На Сумщині групу з трьох осіб, які організували канал переправлення нелегалів через державний кордон, взято під варту

НАЗАД
15 березня 2019 10:33

Державна прикордонна служба України продовжує вживати системні заходи, направлені на протидію протиправній діяльності на державному кордоні, в тому числі й боротьбу з нелегальною міграцією.

Днями Середино-Будським відділом Шосткинської місцевої прокуратури за матеріалами оперативно-розшукових підрозділів Східного регіонального управління Держприкордонслужби України повідомлено про підозру трьом особам, які за попередньою змовою переправляли іноземців через державний кордон України поза пунктом пропуску. Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення декількох громадян іноземних держав через кордон України, вчинені організованою групою з корисливих мотивів) КК України.

Нагадаємо, що у минулому році під час проведення оперативно-розшукових заходів, направлених на виявлення та перекриття каналів нелегальної міграції, співробітники оперативно-розшукових підрозділів Держприкордонслужби разом з працівниками Середино-Будського відділення поліції виявили чотирьох громадян Республіки Бангладеш, котрі намагались в обхід встановлених пунктів пропуску перетнути державний кордон України, та затримали ймовірного провідника з числа місцевих жителів.

У ході проведеного під процесуальним керівництвом прокуратури Сумської області слідства встановлено, що до даної протиправної діяльності причетні троє жителів Середино-Будського району, які з метою незаконного збагачення організували канал переправлення іноземців через державний кордон України з Російської Федерації. Встановлено, що кожен із підозрюваних співвиконавців виконував певну функцію – від переправлення осіб з іноземної території, до супроводження по Україні до місця тимчасового переховування.

Наразі за клопотанням прокуратури всім трьом підозрюваним Середино-Будським районним судом, з урахуванням всіх доказів, отриманих під час проведення досудового слідства, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою застави в розмірі 153 тис. грн.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси