На Рівненщині викрито причетність прикордонників до протиправної діяльності

НАЗАД
15 грудня 2020 10:03

За попередньою інформацією, прикордонники запропонували своєму керівнику, начальнику одного із підрозділів Житомирського прикордонного загону, неправомірну вигоду за неповідомлення ним правоохоронців щодо їхньої незаконної діяльності.

Міжвідомчою групою у складі співробітників Внутрішньої та власної безпеки по Житомирському прикордонному загону ГВ ВВБ «Центр», головного оперативно-розшукового відділу Житомирського прикордонного загону, військовослужбовців спецпідрозділу «Дозор» ДПСУ, СБУ у Рівненській області та ДБР, під процесуальним керівництвом військової прокуратури Рівненського гарнізону, припинено незаконне переміщення підакцизних товарів на суму понад 9 млн грн.

Так, в рамках роботи по кримінальному провадженні, розпочатому за матеріалами ВВВБ по Житомирському прикордонному загону, було задокументовано спробу втягнення посадової особи Державної прикордонної служби до сприяння здійсненню незаконного переміщення тютюнових виробів через державний кордон.

За попередньою інформацією, прикордонники запропонували своєму керівнику, начальнику одного із підрозділів Житомирського прикордонного загону, неправомірну вигоду за неповідомлення ним правоохоронців щодо їхньої незаконної діяльності. Зокрема, військові за попередньою змовою із іншими особами, причетність яких наразі встановлюється, систематично здійснювали незаконне переміщення тютюнових виробів та товарів народного вжитку.

14 грудня 2020 року трьох інспекторів прикордонної служби було затримано в порядку ст. 208 КПК України після передачі їхньому керівнику частини неправомірної вигоди у розмірі 350 доларів США. Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжних заходів.

Міжвідомчою групою було проведено 18 обшуків за місцем проживання прикордонників, а також осіб, які можуть бути причетними до кримінального правопорушення. В результаті обшуків виявлено та вилучено неправомірну вигоду у повному обсязі та тютюнові вироби у кількості 157 ящиків. Окрім того, завдяки злагодженим діям правоохоронці запобігли переміщенню 450 ящиків тютюну. Вартість виявленого товару складає понад 9 млн грн.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси