На Одещині затримано організатора каналу незаконного переправлення людей

НАЗАД
13 вересня 2018 15:48

Організована злочинна група протягом 2017-2018 років намагалась переорієнтувати незаконне переправлення груп нелегальних мігрантів з Західного кордону на Південний.

В ході реалізації інформації оперативних підрозділів Держприкордонслужби в рамках кримінального провадження, оперативними співробітниками було затримано організатора каналу незаконного переправлення людей.

Співробітниками оперативного підрозділу Південного регіонального управління Держприкордонслужби України, спільно із представниками слідчого відділу Ізмаїльського ВП ГУ Нацполіції в Одеській області, під процесуальним керівництвом Ізмаїльської місцевої прокуратури було припинено спробу налагодження стійкого каналу незаконного переправлення через кордон нелегальних мігрантів.

Організована злочинна група протягом 2017-2018 років намагалась переорієнтувати незаконне переправлення груп нелегальних мігрантів з Західного кордону на Південний.

Переміщування осіб здійснювалось через річку Дунай на територію Республіки Румунія з подальшим слідуванням до країн Європейського Союзу. За вказаний період головний організатор каналу незаконно переправив декілька груп з числа громадян Індії, Пакистану та Бангладеш.

Так, у листопаді минулого року вказаний громадянин вже затримувався на ділянці Ізмаїльського загону. Тоді, маючи завчасну інформацію, про появу у місті Кілія, що на Одещині, осіб східної зовнішності, охоронці кордону посилили патрулювання річкою. Побачивши чотирьох невідомих осіб, які на гумовому човні намагалися перетнути державний кордон, прикордонний наряд на катері здійснив їх затримання. Іноземців згодом було видворено з України, а стосовно організатора переправлення розпочато досудове розслідування.

З метою ухилення від органів досудового розслідування, організатор декілька разів змінював місця проживання, а також свої анкетні дані, у зв’язку з чим слідчі органи розпочали відносно нього процедуру заочного засудження.

Завдяки злагодженій співпраці правоохоронцям вдалося встановити місце перебування організатора, та на виконання Ухвали Ізмаїльського міськрайонного суду 11 вересня його було затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання ГУ Нацполіції в Одеській області.

Затриманому письмово повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.ч.1,2 ст. 332 КК України та застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту терміном на 47 діб.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси