На Одещині затримали контрабандиста та прикордонника-пособника

НАЗАД
03 лютого 2022 12:23

Контрабандиста та військовослужбовця Подільського прикордонного загону, який надав службовій особі ДПСУ неправомірну вигоду за нестворення перешкод у незаконному переміщенні підакцизних товарів, затримали учора правоохоронці.

Правопорушення викрито у рамках кримінального провадження за ч.3 ст. 369 ККУ, розпочатого за повідомленням внутрішньої та власної безпеки ДПСУ.

Як було встановлено, прикордонник, за попередньою змовою з місцевим жителем, запропонував та надав неправомірну вигоду у розмірі 200 доларів США колезі-прикордоннику, який мав би сприяти у незаконному переміщенні через державний кордон тютюнових виробів.

В результаті, спільною міжвідомчою групою у складі офіцерів ВВВБ по Подільському прикордонному загону ГВВВБ «Південь» Держприкордонслужби України, представників головного оперативно-розшукового відділу загону, ВЗНД УСБУ в Одеській області та слідчого ТУ ДБР м. Миколаїв, за процесуальним керівництвом Одеської спецпрокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону України, прикордонника та місцевого жителя затримано у порядку ст. 208 КПК України. Слідчі дії тривають.

Водночас у Роздільнянському районі було проведено обшуки можливих місць складування тютюнових виробів, що використовувалися місцевим жителем, де виявлено цигарки з молдовськими акцизними марками.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси