На Одещині прикордонники до 2048 року заборонили в’їзд в Україну іноземцю-рецидивісту з Молдови

НАЗАД
08 лютого 2022 15:21

Учора за оперативною інформацією прикордонники Білгород-Дністровського загону затримали іноземця-рецидивіста, який незаконно перетнув українсько-молдовський кордон поза встановленими пунктами пропуску.

Чоловіка, який прямував з Молдови в Україну, затримав прикордонний наряд поблизу населеного пункту Удобне. Порушником виявився 26 річний громадянин Молдови.

Згодом правоохоронці з’ясували, що затримують іноземця вже не вперше. Лише протягом останніх років він тричі потрапляв до рук прикордонників.

За неодноразові спроби потрапити на територію України у незаконний спосіб чоловік в 2018 році отримав заборону в’їзду в Україну на 10 років. Восени 2021 року він знову намагався незаконно перетнути кордон та знову отримав 10-річну заборону в’їзду в Україну.

Але це не зупинило настирливого громадянина Молдови. Він учора знову-таки незаконно перетнув кордон. Та результат був очевидним – його затримали прикордонники і вкотре повторно винесли постанову про заборону в’їзду на територію нашої держави строком на 10 років.

Наразі іноземець не зможе потрапити на територію України до 2048 року.

Також, крім адміністративної, іноземцю загрожує й кримінальна відповідальність. Адже за даним фактом прикордонники направили до компетентних органів повідомлення про виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 332-2 КК України «Незаконне перетинання державного кордону України».

Зауважимо, що відповідно до законодавства України у разі невиконання рішення про заборону в’їзду в Україну іноземцям та особам без громадянства забороняється подальший в’їзд в Україну на десять років, що додається до частини строку заборони в’їзду в Україну, який не сплив до моменту прийняття повторного рішення про заборону в’їзду в Україну.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси