На Одещині ліквідовано канал переміщення товарів з Придністров’я в Україну

НАЗАД
21 липня 2018 13:12

Держприкордонслужба України у взаємодії з іншими правоохоронними органами на виконання завдань визначених Президентом та Урядом України продовжує активні заходи направлені на протидію протиправній діяльності на кордоні.

Канал переміщення товарів ліквідували на Одещині. Співробітники Управління внутрішньої та власної безпеки «Південь» Державної прикордонної служби України спільно з представниками ГУ БКОЗ СБ України в Одеській області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Білгород-Дністровського гарнізону протягом декількох місяців здійснювали документування протиправної діяльності на державному кордоні, що пов’язане з незаконним переправленням моторними човнами товарів підакцизної групи. Їх переміщували через Кучурганський лиман з території невизнаної ПМР в Україну. Заходи проводилися у рамках кримінального провадження, відкритого за ст. ст. 368, 369, 419 КК України.

Днями із залученням військовослужбовців відділу спеціальних дій «ДОЗОР» правоохоронці провели низку слідчих дій та обшуків за адресами проживання громадян України, фігурантів протиправної діяльності, у смт Лиманське, що в Роздільнянському районі Одеської області.

У результаті обшуків вилучено речові докази, зокрема засоби мобільного зв’язку, за допомогою яких підтримувався прихований зв’язок під час здійснення кримінального правопорушення, пристрої відеоспостереження, сигнальні міни та незареєстрована холодна зброя. Наразі одному з організаторів протиправного угрупування оголошено підозру у вчинені зазначених злочинів. Тривають подальші слідчі дії.

Також, співробітники внутрішньої та власної безпеки викрили ряд посадових осіб з числа військовослужбовців відділу «Лиманське» Білгород-Дністровського прикордонного загону. Останні, діючи у попередній змові з контрабандистами та використовуючи своє службове становище, за неправомірну вигоду сприяли у здійсненні протиправної діяльності на кордоні надаючи інформації про охорони кордону та наявність прикордонних нарядів.

Зауважимо, що курс на подолання корупції в прикордонному відомстві залишається незмінний. У разі виявлення ознак корупційних правопорушень, прикордонники будуть притягуватися до відповідальності в установленому законом порядку. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси