На Одещині інспектора прикордонної служби, який відмовився від хабара, буде заохочено 5 тисячами гривень

НАЗАД
07 травня 2018 10:37

Громадянка Румунії запропонувала інспектору прикордонної служби Ізмаїльського загону неправомірну винагороду у розмірі 200 доларів США. На пропозицію грошової винагороди військовослужбовець відповів відмовою.

Учора ввечері в міжнародний пункт пропуску «Рені», що на Одещині, на в’їзд в Україну автомобілем «Мерседес» прибула жінка 1990 року народження. Вона надала на паспортний контроль внутрішній паспорт громадянки Румунії. Однак, згідно з чинним законодавством, по такому паспорту жінку прикордонники  не пропустили через державний кордон України.

В ході подальшої перевірки громадянка Румунії запропонувала інспектору прикордонної служби Ізмаїльського загону неправомірну винагороду у розмірі 200 доларів США. На пропозицію грошової винагороди військовослужбовець відповів відмовою, попередивши громадянку про кримінальну відповідальність за спробу дачі хабара.

Окрім того, в подальшому, під час спілкування з прикордонним нарядом жінка пред’явила ще й закордонний паспорт громадянки України.

За спробу незаконного перетину кордону на порушницю складено адмінпротокол. Внутрішній паспорт громадянки Румунії  вилучено до рішення суду.

По факту пропозиції грошової винагороди на адресу Ренійського відділення Національної поліції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Зауважимо, що в Державній прикордонній службі наразі триває боротьба з корупцією. Всього з початку року задокументовано 350 випадків відмов від хабарів, в більшості випадків прикордонників заохочено грошовими преміями, нагородами тощо.

Зокрема у даному випадку інспектора прикордонної служби Ізмаїльського загону за відмову від хабара подано на заохочення грошовою премією у розмірі 5 тисяч гривень.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси